Idei DIY de machiaj

Oricine își poate crea propriul machiaj la domiciliu. Machiajul este arta de a arăta perfectă fără a fi nevoie de produse cosmetice scumpe. Există o serie de tehnici pe care le puteți utiliza pentru a vă arăta mai bine și pentru a vă îmbunătăți încrederea în sine. În acest articol, vom arunca o privire asupra unor idei DIY de machiaj, inclusiv cum să creați propriul iluminator, blush, bronzer, și altele.

Fa-ți propriul iluminator

Fa-ți un iluminator acasă cu ingrediente pe care le ai deja. Ai nevoie doar de un pic de fard de ochi strălucitor și de un pic de vaselină. Amestecă-le împreună și aplică-le pe zonele pe care dorești să le evidențiezi.

Crează-ți propriul blush

Scoate în evidență pomeții cu un blush făcut în casă. Amestecă împreună pudră de cacao și amidon de porumb, adaugând câte puțin câte puțin până când ajungi la nuanța dorită. Acest amestec nu numai că îți va oferi un blush natural perfect, dar miroase și minunat.

Crează-ți propriul bronzer

Poți crea un bronzer acasă cu doar câteva ingrediente. Ai nevoie doar de cacao, scorțișoară, nucșoară și de turmeric. Amestecă totul împreună până când obții culoarea dorită, apoi păstrează amestecul într-un recipient ermetic.

Crează-ți propriul eyeliner

Crează un eyeliner negru cu ajutorul cărbunelui activat și a vaselinei. Tot ce trebuie să faci este să amesteci cărbunele activat cu vaselina până când obții o pastă, apoi să o aplici ca un eyeliner normal.

Crează-ți propriul fond de ten

Poate fi foarte greu să găsești o nuanță de fond de ten care să se potrivească perfect cu tenul tău. De ce să nu îți creezi propria nuanță? Ai nevoie doar de loțiune hidratantă și de cacao. Începe cu puțină cacao, adaugă mai mult până când obții nuanța dorită, apoi amestecă bine cu loțiunea.

Crează-ți propriul ruj

Dacă iubești culorile vii și îndrăznețe, ți-ai putea crea propriul ruj. Ai nevoie doar de vaselină și de fard de ochi sau de blush în nuanța pe care o dorești. Topește vaselina, amestecă fardul de ochi sau blushul în ea, apoi las-o să se răcească într-un recipient.

Crează-ți propriul balsam de buze

Balsamul de buze este esențial pentru buze sănătoase și hidratate. Poți crea propriul balsam de buze folosind ceară de albine, ulei de nucă de cocos și ulei esențial în aroma ta preferată. Topește ceara de albine și uleiul de nucă de cocos împreună, apoi adaugă uleiul esențial.

Crează-ți propriul demachiant

Dermatologii recomandă întotdeauna îndepărtarea machiajului înainte de a merge la culcare. Poți crea propriul demachiant cu ajutorul uleiului de cocos și a apei de trandafir. Amestecă-le împreună și folosește-le pentru a îndepărta machiajul.

Crează-ți propriul exfoliant pentru buze

Exfolierea regulată a buzelor poate ajuta la îndepărtarea pielii moarte, lăsându-ți buzele să arate sănătoase și pline. Crează propriul exfoliant pentru buze cu zahăr și ulei de măsline.

Există o sumedenie de idei DIY de machiaj pe care le poți încerca. Nu numai că îți permit să creezi propriile produse, dar te și ajută să economisești bani. De asemenea, îți permit să controlezi ce ingrediente folosești, ceea ce este ideal dacă ai o piele sensibilă sau dacă preferi să folosești produse naturale și organice.