Cum sa Puieti Breaunele de Fard: Cele Mai Bune Modalitati De Curatare

Breaunele de fard, parte esentiala a arsenalului oricarei femei moderne, pot contribui la iesirea in evidenta a look-ului tau – atunci cand sunt in stare buna. Din pacate, este usor sa nu acorzi atentie pregatirii lor, insa acest lucru poate avea implicatii asupra aparitiei tale si a sanatatii ta. Acest lucru se datoreaza acumularii bacteriilor, pudrici si a altor impuritati pe suprafata bruanelelor. De aceea, curatarea si intretinerea lor adecvata sunt necesare. In urmatorul articol, iti vom arata cele mai bune modalitati de curatare si intretinere a breaunelelor de fard.

De ce Breaunele De Fard Trebuie Curatate?

Daca te intrebi daca iti este necesar sa cureti breaunele de fard, tuturor le va fi spaterea raspunsul, da. In general, trebuie sa curatati regular pensulele din rezervorul vostru de farduri, nu numai pentru a avea o experienta de makeup mai placuta, ci si pentru a va feri de posibile infectii ale pielii sau acnee. Fiecare applicare a produselor de machiaj atrage impuritati si bacterii. Daca nu le curatati cu regularitate, se formeaza acumulari, iar bacteriile si produsele de machiaj din zonele greu accesibile incep sa se usuce, ceea ce va provoca deteriorarea pensulei. Desi exista unele produse de curatare aplicabile si pentru pensule, cum ar fi produsele special create pentru acest scop si/sau spray-ul de curatare, pin ingrijirea acestora nu se poate compara niciodata cu aportul realizat prin curatarea acestora prin metode naturale.

Cum sa Curatati Breaunele de Fard?

Exista mai multe solutii prin care puteti sa va curatati treaunele de fard, si sa le puneti inapoi in stare buna, in totalitate.

Uscare cu Carsicle:

Carsicle-urile sunt uscatoare special facuite pentru a usca breaunele de fard astfel incat sa ramana in stare buna. Uitati-va la instructiunile producatorului si introduceti pensula breaunele de fard in uscator. Pulverizati breaunele de fard cu aer cald si repetati acest procedeu pana cand este complet uscat. In acest mod, se va indeparta umezeala si se vor reduce bacteriile.

Curatare cu Sapun Natural:

Atunci cand vine vorba de curatarea breaunele de fard, sapunul natural este cea mai buna solutie. Exista unele sapunuri special concepute pentru intretinerea, curatarea si dezinfectarea breaunelelor de fard. Acestea au in compozitiile lor ingrediente special concepute pentru indepartarea impuritatilor si a bacteriilor. Insa, daca nu gasiti un astfel de produs, apa calduta si sapunele naturale sunt, de asemenea, foarte utile pentru curatarea pensulelor. Un sapun natural nu numai ca va curata pensulele de orice impuritati si bacterii, ci va hidrata si proteja lungimea culorii. Puneti sapunul pe breaunele de fard si masati delicat. Apoi spalati pensula cu apa calda, clatiti-o si apoi stoarceti excesul de apa. Asezati-o pe un prosop sau uscator de par pentru a se usca complet.

Curatare cu Ulei Vegetal:

Uleiul vegetal poate fi un ingredient excelent pentru curatarea pensulelor si este, de asemenea, un mod natural de a inlatura impuritatile si bacteriile. De preferat ar fi uleiul de jojoba sau cel de cocos. Umeziti, apoi introduceti breaunele de fard in uleiul vegetal si masati delicat pentru a indeparta in mod eficient urmele si impuritatiile. Dupa aceea, clatiti-o cu apa calduta si sapun. Intotdeauna dupa o curatare cu ulei, trebuie sa folositi un produs special pentru a combate uscarea.

Cele Mai Bune Practici Pentru Intretinerea Pensulelor de Fard

In acest punct, trebuie voy sa mentionam ca ziarular trebuie sa folositi produse adecvate pentru intretinerea si curatarea pensulelor de fard. De asemenea, sa nu le lasati prea mult timp necuratate, ci sa le curatati in mod regulat. Odata pe saptamana, e cazul sa le curatati in acest mod. Alte reguli de baza pentru indepartar area impuritatilor si prevenirea uscarii sunt:

  • Folositi produse potrivite pentru curatare si intretinere.
  • Nu incercati sa vopsiti sau sa schimbati forma pensulelor.
  • Folositi hartie absorbanta pentru a absorbi excesul de lichid.
  • Nu lasati breaunele de fard prea mult timp in apa.

Concluzie

Toate acestea fiind spuse, intretinerea adecvata a pensulelor de fard necesita numeroase elemente si procedimente de pregattire. Cu toate acesta, cum arata acest articol, nu e nevoie sa fie foarte complicat. Trebuie doar sa tineti cont de caile mentionate si sa aveti incredere ca e unul dintre cele mai eficiente moduri prin care puteti sa obtineti o experienta de makeup mai placuta si sa pastreti sanatatea pielii si a breaunelelor de machiaj.

2385