Retinol: Cinci lucruri pe care trebuie să le știți!

Retinolul este un retinoid, un compus care provine din vitamina A și care se poate găsi în produsele cosmetice. Acest ingredient esențial pentru îngrijirea pielii poate ajuta la reducerea ridurilor, eliminarea petelor, accelerarea regenerării pielii și sporesc rezistența la stres a pielii. Cu toate acestea, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți despre utilizarea retinolului în produsele de îngrijire a pielii.

1. Retinolul vă poate ajuta să reduceți ridurile

Unul dintre principalele moduri în care retinolul vă poate ajuta este prin reducerea ridurilor. Acest ingredient ajută la stimularea producției de colagen și a elastinei, care sunt substanțe esențiale pentru prevenirea și reducerea ridurilor de pe suprafața feței. Retinolul funcționează prin îmbunătățirea calității și a rezistenței la încovoiere a pielii. Aplicarea unui produs cu retinol este recomandată pentru cei care dau importanță în plus îngrijirii pielii și prevenirii ridurilor.

2. Reduceti petele

Retinolul poate ajuta la reducerea petelor sau la prevenirea îmbătrânirii pielii. Compușii din retinol inhibă producerea melanocitelor, ceea ce ajută la reducerea petelor cauzate de expunerea la soare și la alte iritații sau la alte pete de îmbătrânire . Studiile au arătat că retinolul poate reduce semnificativ petele ulterioare cu până la 70%, lăsând pielea mai luminoasă și mai uniformă.

3. Utilizati vernizul inainte de a aplica retinolul

Deoarece retinolul are efecte iritante, este recomandabil să folosiți produse cu alfa-hidroxi-acizi (AHA) sau cu tampoane cu acizi non-alcoolici înainte de a aplica retinolul. Acestea vor hidrata și vor exfolia pielea. Acest lucru va ajuta la prevenirea iritației cauzate de retinol și vă va oferi un plus de hidratare. Este important să aveți în vedere că sunt produse pe care nu le puteți folosi în același timp cu retinolul, cum ar fi produsele cu alcool, exfoliantele mecanice, produsele cu produși chimici și produsele ce conțin peroxide.

4. Utilizati-l zilnic

Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să utilizați produsele cu retinol zilnic. Cu toate acestea, nu trebuie să depășiți doza recomandată – începeți cu o cantitate mică și adăugați mai mult atunci când vă obișnuiți cu ingredientul. În caz contrar, arsurile solare sau mâncărimile cutanate nu sunt rare. Este deosebit de important să folosiți protecție solară atunci când utilizați retinol, mai ales atunci când este folosit pe față.

5. Poate agrava acneea

Deși există dovezi că retinolul poate ajuta la reducerea petelor postacne, în unele cazuri acest compus poate agrava și mai mult acneea. Adesea, produsele cu retinol sunt prea puternice pentru piele sensibilă și uscată și pot agrava acneea. În cazul în care aveți o piele sensibilă sau uscată, efectuați mai întâi un test alergenic pe braț înainte de a utiliza retinolul. Utilizați doze mici de retinol în mod regulat și mergeți la medic în cazul în care vă confruntați cu o reacție alergică sau simptome prelungite ale iritației.

Deși retinolul poate fi benefic pentru îngrijirea pielii, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a-l utiliza. Este important să știți ce tipuri de produse Blat pe care le puteți folosi împreună cu retinolul, ce produse trebuie evitate și cât de des trebuie utilizat. Retinolul poate ajuta la reducerea ridurilor, a petelor și la prevenirea îmbătrânirii pielii, de aceea este un ingredient esențial în produsele de îngrijire a pielii.