Ghidul suprem al pasionatului de păr – cum să-ți crești părul lung

Dacă încerci să-ți crești părul lung, știi cât de dificil poate fi. Părul scurt devine plictisitor, iar părul lung se schimbă toată vremea și se simte cool și feminin. Însă trebuie să depui mult efort înainte de a ajunge la lungimea pe care o dorești. Acest ghid te va ajuta să treci cu succes de această misiune.

1. Începe cu stilul corect de îngrijire a părului

Este important să îți previi părul de deteriorare și deteriorarea ulterioară. Utilizează produse special concepute pentru îngrijirea părului și precizează-ți tipul de păr. Utilizează produse adaptate la nivelul tău de porozitate a părului. Folosește balsamuri și cantități suficiente pentru a-l hidrata și a-l proteja. Uzează-l doar când e necesar și evită să-l speli prea des. Acesta este pasul inițial esențial pentru refacerea părului deteriorat.

2. Utilizează produse de îngrijire adecvate

Utilizează produse de îngrijire adecvate pentru tipul și stilul tău de păr. Produsele recomandate pentru nutriția și hidratarea părului includ: uleiuri, produse naturale, produse de spălat și tratamente. Pentru a-ți oferi părului un volum suplimentar, optează pentru produse cu textură mai rigidă, cum ar fi aerosolul pentru împletitură. Utilizează doar produse de îngrijire specifice stilului și a tipului tău de păr pentru a evita stricarea acestuia. Acest lucru va oferi părului un aspect mai bun și mai sănătos.

3. Folosește produsele potrivite pentru a șampona și trata părul

Utilizează produsele potrivite pentru a șampona și trata părul. Uleiurile de șampon și balsamuri sunt foarte recomandate în cazul în care te confrunți cu scuame, uscare sau deteriorarea firelor. Utilizează șampoane pentru a șterge murdăria și produsele de styling și părul. Folosește produse naturale, precum mierea și uleiul de ricin pentru tratarea firelor părului și pentru a reduce uscarea acestuia. Pentru a preveni firele de păr deteriorate, folosește produsele potrivite pentru șampon și tratament.

4. Mănâncă sănătos

Pentru a-ți crește părul lung, are nevoie de nutrienți și vitamine. Acest lucru se poate obține prin consumul sănătos de alimente. Consumă alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele și ouăle. Acestea oferă părului mai multă elasticitate și putere. Consumă alimente bogate în zinc, fier, vitamina B și acizi grași. De asemenea, consumă suficiente grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado și uleiul de măsline, pentru a îndepărta scuamele și pentru a restaura elasticitatea și nutriția părului. Mănâncă sănătos și consumă suficiente vitamine pentru părul tău sănătos și mătăsos.

5. Utilizează protecție la căldură

Utilizarea frecventă a produselor de styling, cum ar fi ondulatorul, placa de îndreptat și uscătorul de păr, poate provoca deteriorarea firelor părului. Pentru a preveni deteriorarea, folosește produse special concepute pentru protecția la căldură. Utilizează spray-uri sau produse de styling cu protecție la căldură care să protejeze firele de păr de încălzirea excesivă. Unele produse de styling conțin chiar antioxidanți naturali care pot ajuta la reducerea porozității părului. Utilizând produse de styling toxice, protejează întotdeauna părul tău folosind produsele potrivite.

6. Manichiura și mătreața pot ajuta de asemenea la creșterea părului

Ține manichiura și mătreața la un nivel scăzut. Acestea pot contribui la îndepărtarea murdăriei și sărurilor în exces. Utilizează o periuță de dinți sau un burete de sârmă pentru a masa scalpul și a îndepărta firele de păr moarte sau deteriorate. Masajul asociat cu îngrijirea scalpului poate ajuta la stimularea creșterii părului. Încearcă să le eviți pe cele din plastic, sunt mai puțin eficiente și pot contribui la producerea ambientală a micro-organismelor nocive.

7. Utilizează produse pentru a accelera creșterea părului.

Utilizează produsele special concepute pentru a accelera creșterea părului. Există produse special concepute pentru a accelera circulația sângelui și a creș