Uleiul de Semințe de Cedru Siberiene în Cosmetice

Uleiul de semințe de cedru siberiene (sau cedru) este un ulei vegetal presat la rece obținut din semințele de cedru siberian. Uleiul de cedru este unul dintre cele mai vechi uleiuri folosite în scopuri cosmetice și medicinale. Uleiul de cedru este folosit pe scară largă în produsele de îngrijire a pielii și a părului, datorită proprietăților sale nourishing, anti-ageing și reparatorii.

Despre cedrul siberian

Cedrul siberian (Pinus sibirica), cunoscut în special sub numele de cedru siberian, crește în regiunea taigas a Ucrainei și stepei siberiene. Acesta este un copac înalt și slăbănog, cu o creștere lentă și rezistență înaltă la frig. Acesta are un trunchi ramificat, o coroană lată și conuri etajate care nu se deschid niciodata. Semințele de cedru sunt similar cu sămânța de rășină comercială și au fost folosite ca bază a unor produse cosmetice și medicinale de oameni de mii de ani.

Uleiul de semințe de cedru siberiene

Uleiul de semințe de cedru este un ulei vegetal presat la rece obținut din semințele de cedru siberian. Uleiul obținut din semințele de cedru siberiene este bogat în acid oleic și acid linoleic, și este, de asemenea, o sursă excelenta de vitamina E și alte vitamine din complexul B. Uleiul de cedru siberiene conține, de asemenea, un compus unic numit sesquiterpenonatriul, care a fost identificat ca fiind unul dintre principalele sale beneficii terapeutice și beneficii cosmetice.

Beneficiile Uleiului de Semințe de Cedru Siberiene Pentru Piele

Uleiul de semințe de cedru siberiene are numeroase beneficii pentru piele, inclusiv:

  • Uleiul de semințe de cedru siberiene este bogat în vitamine și minerale, care îl fac bun pentru a hidrata și hidrata pielea.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene este bogat în antioxidanți, care ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene ajuta la reglarea secreției de sebum și poate ajuta la reducerea inflamațiilor și iritațiilor pielii.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene poate ajuta la prevenirea pierderii în greutate și reducerea petelor pigmentare.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene poate ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și poate ajuta la tratarea ridurilor și liniilor fine.

Beneficiile Uleiului de semințe de cedru Siberiene Pentru Păr

Uleiul de semințe de cedru siberiene are numeroase beneficii pentru păr, inclusiv:

  • Uleiul de semințe de cedru siberiene este bogat în vitamine și minerale, care ajuta la hidratarea și întărirea părului.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene este bogat în acizi grași, care ajuta la întărirea cuticulelor părului și la reducerea deteriorării.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene poate ajuta la reducerea mătreții și la tratarea mătreții rezistente la tratament.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene poate ajuta la menținerea culorii naturale a părului și poate ajuta la prevenirea considerabilă a căderii părului.
  • Uleiul de semințe de cedru siberiene este un excelent hidratant și poate ajuta la menținerea stării sănătoase a părului.

Cum să utilizați uleiul de semințe de cedru Siberiene în Cosmetice

Există mai multe moduri în care puteți folosi uleiul de semințe de cedru siberiene în produsele dvs. cosmetice.

Piele

Uleiul de semințe de cedru siberian poate fi folosit ca un hidratant pentru fața și corpul. Puteți adăuga câteva picături de ulei de semințe de cedru siberian în crema dvs. hidratantă sau în uleiurile de masaj. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei de semințe de cedru siberian în masca de față pentru a obține benefiicile sale reîmprospătante și nutritive.

Păr

Uleiul de semințe de cedru siberian poate functiona excelent ca un conditioner pentru păr. Puteți adăuga câteva picături de ulei în mască pentru păr sau în produsele de balsam. Uleiul de semințe de cedru siberian poate fi, de asemenea, folosit ca ulei de aranjare după spălat, pentru a adăuga luciu și strălucire. Uleiul de semințe de cedru siberian poate fi, de asemenea, folosit pentru tratarea mătreții rezistente la tratament