Timpul pentru îngrijire naturală! Spălările pentru păr, accelerând creşterea şi luptând împotriva căderii părului (rețete) Timpul pentru îngrijire naturală! Spălările pentru păr, accelerând creşterea şi luptând împotriva căderii părului (rețete)

Uzând șampoane si balsamuri comerciale, toată lumea și-a creat o dependență și datorită acestui obicei neșănătos, ne vedem părul fragil, subtire și lipsit de vitalitate. Acum este timpul pentru îngrijirea naturală, iar acest articol îți va arăta cum să îți prepari singur o spălare a părului care să-ți accelerate creșterea părului și care să lupte împotriva căderii acestuia.

Deci, de unde începi? Prima ta grijă trebuie să fie aceea de a înțelege ce anume îți afectează părul, fiind posibil să fie de vină deficitul de vitamine, produsele de styling chimic, stresul, folosirea unor produse nepotrivite pentru tipul tau de păr sau lipsa unui număr corespunzător de ore de somn profund pe noapte. Mai jos ai o gamă largă de rețete simple și naturale pentru un păr frumos și sănătos, pajiștea ta creativă.

1. Spălare cu ou:

Iei unul sau doi ouă, depinzând de lungimea părului și îl amesteci cu două linguri de ulei de măsline sau de cocos. Aplici această pastă pe păr, masează ușor scalpul și lasa aceasta amestec să acţioneze timp de 15-20 de minute, după ce îl speli în mod normal, cu săpun si apă călduță.

Ouăle conțin o grămada de vitamine și minerale, în plus tu ai grijă și de efectul condiționator, în felul acesta obișnuind părul tău cu produse naturale, fiind menționat faptul că mineralele si vitaminele conținute de ou încurajează creșterea și îmbunătățesc aspectul părului.

2. Spălare cu suc de lamaie:

Stiai că un remediu simplu pentru îmbunătățirea părului este suc de lamaie? Folosește-l pentru a îmbunătăți strălucirea și aspectul și pentru a trata mătreața.

Amestecă două linguri de suc de lamaie și două linguri de ulei de măsline, împreună, pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe scalp și pe păr, lasa să acţioneze timp de 15-20 de minute și apoi clătește în mod normal. Utilizează această spălare cel puțin o dată pe săptămână si vei vedea rezultate în scurt timp

3. Spălare cu iaurt şi bicarbonat de sodiu:

Se amestecă un pahar de iaurt cu două linguri de bicarbonat de sodiu și se aplică pe părul și scalpul curat și uscat. Lasa amestecul să acționeze timp de 30-45 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Repetă acest ritual regulat o dată pe săptămână pentru a obține un par frumos și natural.

Bicarbonatul și iaurtul sunt aliați puternici în lupta împotriva căderii părului. Bicarbonatul normalizează pH-ul scalpului, iar iaurtul este un tonic foarte bun pentru păr și are proprietăți hidratante și de regenerare.

4. Spălare cu ceai de mușețel și mentă:

Prepară o infuzie de mușețel și mentă. Lasa infuzia să se răcească, adaugă două linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos și se amestecă pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe păr și scalp și lasa să acționeze timp de 20-30 de minute. Clătește cu apă călduță de două-trei ori pentru a elimina resturile de infuzie din păr.

Mușețelul și menta sunt două plante cunoscute pentru proprietățile lor antiseptice, antiinflamatorii și de stimulare a circulației sângelui în vasele de sânge de la nivelul scalpului. Deci acestea sunt excelente pentru a te ajuta să combați fragilitatea părului și căderea acestuia.

5. Spălare cu semințe de struguri și ulei de măsline:

Trucul secolului al XXI-lea pentru a avea un păr sănătos este acela de a folosi semințele de struguri în combinație cu ulei de măsline. Amestecă semințele de struguri înmuiate cu ulei de măsline și aplică pasta rezultată pe scalp și pe păr. Lasa să acționeze timp de 15 minute