Cum sa tratam pielea din jurul ochilor? Cateva trucuri utile

Pielea din jurul ochilor este extrem de delicata si vulnerabila. Acest lucru inseamna ca trebuie sa avem grija de ea mai mult decat am face cu alte parti ale corpului. In ultimii ani, produsele specifice destinate tratarii pielii din jurul ochilor au devenit din ce in ce mai populare. Si, in cazul in care nu iti permiti momentan sa mergi la salon pentru a te bucura de produsele pe care profesionistii le folosesc, exista cateva trucuri utile care pot ajuta sa iti mentii sanatatea si fermitatea pielii din jurul ochilor.

Sfaturi generale

Inainte de a incerca ceva concret, cel mai bine este sa te asiguri ca pui in aplicare cateva reguli generale pentru tratarea optima a pielii din jurul ochilor.

  • Bea cat mai multa apa. Aminteste-ti ca hidratarea este esentiala pentru o piele frumoasa si sanatoasa, si aceasta regula se aplica si la pielea din jurul ochilor.
  • Mentine dieta echilibrata. O simpla felie de pizza sau o gustare procesata nu iti va afecta neaparat pielea din jurul ochilor. Totusi, in general, alimentatia sanatoasa da rezultate mai bune.
  • Aplica creme hidratante si antioxidante. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli – nu face exceptii si aplica in mod regulat crema separat destinata pielii delicate din jurul ochilor. Daca ai senzatia ca produsul nu se absoarbe, aplica mai putin – un strat subtire va fi suficient aici.
  • Evita estomparea pielii. Este recomandat sa o estompezi usor cu varful degetelor – evita sa tragi sau sa apesi.
  • Limiteaza utilizarea produselor foto-sensibilizante. De exemplu: acizii AHA sau BHA si produsele cu alfa-hidroxid definit. Daca folosesti produse cosmetice cu acizi, evita expunerea directa la lumina solara.

Trucuri si ritualuri

1. Pachete cu frunze proaspete

Trebuie sa recunosti si sa iti satisfaci nevoia de relaxare! Pachetele cu frunze proaspete – bineinteles, din ingrediente sanatoase – reprezinta o modalitate foarte buna de a trata pielea din jurul ochilor. Daca vrei sa-ti satisfaci nevoia de ceva proaspat, poti incepe prin a folosi frunze de rosmarin, iarba de grau si petalele de trandafiri.

Inainte de a aplica beculetele, spala-le bine cu apa calda. De preferat, mai bine e sa le sierveti intr-o baie fierbinte. Apoi, prinse in bucati mici, foloseste cate doua beculete pe fiecare zona. Lasa-te sa te bucuri de beneficiile oferite de ele timp de 10-15 minute, iar apoi usuca-le si strânge excesul de apa.

Vei observa ca aceasta metode ofera pielii din jurul ochilor multa hidratare, lucru sanatos.

2. Pachetele reci cu ceai

Trebuie sa stii ca pachetele reci dau rezultate bune, indiferent de ce-i iei in considerare. Daca vrei sa incerci ceva simplu de preparat acasa, foloseste cateva pachete reci cu ceai.

Alege un ceai care ofera beneficii pentru pielea sensibila, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul negru sau ceaiul de musetel. Adauga apa fierbinte in ceainic si lasa-l pentru 3-4 minute, atat cat sa se infuzeze. Apoi, scurge-l si lasa-l sa se raceasca. Cand ajunge la temperatura unei calduri placute, stoarce bine, astfel incat sa nu existe exces de lichid.

Punecateva picaturi de ulei esential inainte sa le aplici, pentru a adauga un plus de proprietati benefice pielii.

Incearca sa porti beculetele pe ochi, timp de 5 minute intreaga. Vei simti cum se reduc tensiunea si cearcanele.

3. Masti rafinate

Mastile sunt solutii clasice, care pot oferi rezultate excelente in tratarea pielii din jurul ochilor.

Pentru a pregati o masca usor de preparat, incepe prin a macina un avocado mare, sau o banana mare, pana cand devin o pasta usoara. Apoi, adauga cateva picaturi de ulei de migdale si un galbenus de ou, pentru a da mastii o textura fina. Amesteca bine si aplica-o pe zona din jurul ochilor.

Las-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Mai tarziu, indeparteaza masca cu un tampon de bumbac usor umezit cu apa calduta.

4. „Comprese” de fructe si legume proaspete

Fructele si legumele au in componenta numeroi nutrienti benefici, care ajuta la tratarea sensibila a pielii din jurul ochilor.

De exemplu, pune cateva bucati de ceapa in blender si proceseaza-le bine, pana cand devin o pasta. Folosind aceasta pasta, vei putea face un amestec cu cateva picaturi de ulei de masline si lasi sa se raceasca, la temperatura camerei.

Aceasta masca usoara se aplica pe zonele necesare timp de aproximativ 10-15 minute, dupa care poate fi indepartata cu apa calduta.

Cel mai bine ar fi sa incerci toate aceste metode. Acestea merg foarte bine cu un piele sensibila din jurul ochilor si ai putea sa te bucuri de rezultate placute – fara sa ai nevoie de durere sau cheltuieli exagerate.

In consecinta, aceasta este o idee buna pentru acela care vrea sa se bucure de tratarea pielii din jurul ochilor. Daca iti aplici aceste sfaturi bazei, ai face in mod sigur o schimbare pentru mai bine.

Pentru a te bucura de tratarea optima a pielii din jurul ochilor, nu uita sa te ghidezi dupa regulile generale si sa folosesti cateva trucuri si ritualuri pe care acest articol le recomanda. Toate acestea pot deveni pasi simpli, care sa te ajute sa iti tratezi pielea mai eficient si sa preintimpini efectele imbatranirii.

Acesta a fost un scurt ghid al disponibilului, menit sa te ajute sa incepi sa tr