Îngrijirea pielii și a părului – Rețetele clasice japoneze

Introducere

Îngrijirea pielii și a părului, în special pentru femeile japoneze, este o tradiție veche și excelentă care se perpetuează și astăzi. Japonezii au desfășurat ritualuri tradiționale de îngrijire a pielii și a părului de multe secole, iar această mândrie de tradiție continuă să se persevereze. Japonezii sunt renumiți pentru cele mai bune produse de îngrijire și tehnici de îngrijire a pielii și sârguința lor de a păstra o piele perfectă este neegalată. Secolul japonez al îngrijirii pielii este folosit ca model pentru celelalte culturi. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste tehnici excepționale de îngrijire a pielii și a părului pe care japonezii le folosesc zilnic.

Cum să îngrijiți pielea

Spălarea și curățarea

Ștergerea regulată a pielii este un ritual important în orice rutină de îngrijire a pielii. Exfolierea și spălarea pielii sunt două dintre aceste ritualuri. De obicei, japonezii folosesc un gel de curățare sau o cremă de curățare înainte de a se spăla pe față. Acest tip de curățare este mai blând decât săpunul și poate curăța cu blândețe pielea în profunzime, fără să o deterioreze. După curățare, japonezii folosesc tonerul pentru a reechilibra pH-ul pielii și pentru a închide porii. Tonifierea ajută, de asemenea, la hidratarea pielii și pregătește pielea pentru produsele bazate pe ulei și hidratante.

Hidratarea și nutritia

După spălare și curățare, japonezii folosesc, de obicei, produse cu conținut de ulei și produse hidratante pentru hidratarea și nutritia pielii. Uleiurile naturale, cum ar fi cel de măsline sau de alune, sunt foarte populare în Japonia și sunt un mod bun de a hrăni și hidrata pielea. De asemenea, produsele de îngrijire a pielii japoneze conțin aloe vera, miere, ulei de susan și alte extracte naturale hidratante. Aceste produse oferă mai multă hidratare, nutriție și sănătate pielii. Japonezii acordă, de asemenea, atenție specială pielii din jurul ochilor prin aplicarea unor produse nutritive și hidratante delicioase.

Măști faciale și exfolieri

În rutina lor de zi cu zi, japonezii își folosesc exfoliantul facial și măștile faciale pentru a exfolia și hidrata pielea. Uleiurile naturale sunt utilizate în exfoliatori și măști pentru a oferi nutriție și hidratare inimii. De asemenea, măștile faciale sunt, de obicei, preparate din argilă sau alge cu proprietăți curățătoare care sunt excelente pentru curățarea profundă a pielii. Măștile faciale și exfolierea ajută, de asemenea, la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la prevenirea apariției pielii ridate.

Cum să îngrijiți părul

Spălarea și hidratarea

Pentru a menține sănătatea și luciul părului, este imperativ să-l spălați și să-l hidratați corespunzător. Femeile japoneze spală și hidratează părul de două-trei ori pe săptămână. Pentru spălare, japonezii folosesc un săpun special sau șampoane cu consolidație ușoară și curată. Pentru hidratare, se folosesc produse cu conținut de ulei, cum ar fi ulei de jojoba sau ulei de ricin. Aceste uleiuri sunt utilizate în exces pentru creerea unui strat fin în exteriorul fibrei de păr, care ajută la refacerea hidratării suferite de la uscare, tratament sau vopsire.

Satinarea

Satinarea părului este menită să asigure o protecție împotriva căderii părului și șuvițelor despicate. Femeile japoneze folosesc, de asemenea, uleiuri de îngrijire speciale pentru a satina și a strânge în siguranță cuticulele înainte de a curăța șuvițele părului. Unele tipuri de uleiuri îmbunătățesc, de asemenea, creșterea părului și previne pierderea părului.

Coafarea

Conform ritualurilor de îngrijire a părului japonez, trebuie să folosiți un accesoriu pentru păr special pentru a-l coafa și pentru a preveni deteriorarea părului. Anumite tipuri de accesorii pentru îngrijirea părului sunt foarte populare în Japonia. Exemple includ ace de șnur, perii,pieptănarea și perii profesionale. Aceste accesorii pot fi folosite pentru a coafa