Ingrijirea Basică a Unghiilor

A avea unghii sănătoase și frumoase este semnalul că îți pasă de tine și de aspectul tău, iar în acest post vei găsi cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea unghiilor. Prin urmare, dacă îți dorești unghii puternice și sănătoase, citește în continuare.

Mănâncă Alimente Sănătoase

Unghile tale sunt o reflectare directă a dietei tale. Așa că dacă vrei unghii puternice și sănătoase, trebuie să te asiguri că mănânci o dietă echilibrată și sănătoasă. Proteinele, vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru sănătatea unghiilor, așa că asigură-te că dieta ta este bogată în acestea.

Hidratează-te

Unghile uscate sunt mai predispuse la rupere și exfoliere, așa că dacă vrei să previi asta, trebuie să te hidratezi corespunzător. Aplică o cremă hidratantă pe mâini și unghii de câteva ori pe zi, și nu uita să bei suficientă apă.

Folosește o Pilă de Unghii

Deși poate fi tentant să îți tai unghiile cu o foarfecă sau un clește, pilirea unghiilor este mult mai ușoară asupra lor. Întotdeauna pilează-ți unghiile într-o singură direcție, nu înainte și înapoi, pentru a preveni exfolierea și ruperea acesteia.

Protejează-ți Unghiile

Când lucrezi cu produse chimice, curățând sau lucrând în grădină, este important să îți protejezi unghiile folosind mănuși. Acest lucru poate preveni disconfortul și deteriorarea care vine de la expunerea la produse chimice și alte substanțe dăunătoare.

Evită Manichiura cu Gel

Manichiurile cu gel pot fi frumoase, dar pot fi și foarte dăunătoare pentru unghiile tale. Procesul de înmuiere în acetonă pentru a îndepărta manichiura cu gel poate usca și deteriora unghia. În schimb, optează pentru o manichiură obișnuită sau pentru vopseaua de unghii fără aceton.

Limitează Expunerea la Apă

Desi ar putea parea contradicatoriu cu punctul referitor la hidratare, expunerea prelungita la apa poate de fapt sa inmoaie unghiile si sa le faca mai predispuse la exfoliere si rupere. De aceea, este recomandat sa folosesti manusi de cauciuc atunci cand speli vasele.

Consulta un Medic

Daca observi modificari neobisnuite ale unghiilor tale, cum ar fi decolorare, crestere anormala sau dureri, ar trebui sa te adresezi unui medic. Acestea pot fi semne ale unei probleme de sanatate mai serioase, cum ar fi deficiente nutritionale sau boli de piele.

Speram ca acest articol te-a ajutat sa intelegi mai bine cum sa iti ingrijesti unghiile. Frumusetea nu tine doar de aspectul exterior, ci si de sanatatea ta generala. Prin urmare, ia in considerare aceste sfaturi si vei vedea imbunatatiri semnificative in starea unghiilor tale.