Zece moduri de a folosi uleiul de susan pe păr

Uleiul de susan este folosit de sute de ani drept ulei de îngrijire a părului, în special în India și în Orientul Mijlociu. Acest remediu popular și natural se folosește pentru părul uscat, subțire și încovoiat. Poate fi folosit ca ulei de păr curat, rodiu, tratament și tratament pentru scalp. Uleiul de susan are numeroase beneficii pentru părul la fel de bine. Acesta conține acizi grași omega-6 care ajută la hidratarea părului și scalpului. Acest ulei este, de asemenea, furnizorul de sulfur necesar producției de colagen și de keratină, două proteine, care sunt vitale pentru sănătatea părului și a scalpului. Iată zece moduri de a folosi uleiul de susan pe păr pentru rezultate optime.

1. Ulei de păr curat

Uleiul de susan poate fi folosit pentru a curăța pieptenele și peria dumneavoastră. Aceasta se poate face prin adăugarea unei cantități mici de ulei într-un vas de dimensiuni mijlocii și adăugarea apei fierbinți. Amestecați amestecul și transferați-l într-un alt container și apoi lăsați-l sa stea peste noapte pentru a îmbunătăți emulsionarea. Folosiți această soluție pentru a curăța peria și părul dumneavoastră. Acest ulei poate curăța blănurile sucite ale părului și le poate oferi un aspect strălucitor.

2. Ulei de Corming

Uleiul de susan poate fi folosit pentru a înnoda și redefini forma părului dumneavoastră. Amestecați o linguriță cu ulei de susan cu jumătate de linguriță cu un produs pentru ondularea bretonului și umeziți-vă părul cu această soluție. Apoi, folosiți peria pentru a răsfrânge șuvițele și franjurile de păr. Lăsați soluția să acționeze timp de cel puțin patru ore și, după aceea, clătiți complet. Puteți dedica acest proces odată pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.

3. Măști pentru păr

O altă modalitate excelentă de a folosi ulei de susan pentru îngrijirea părului este prin prepararea unei măști de păr. Acest tip de mască rehidratantă poate reda umiditatea uscată a părului și scalpului. Pentru a prepara această mască, amestecați o lingură de ulei de susan cu 2 linguri de ulei de măsline și câteva picături de suc de lămâie. Spălați părul și aplicați masca pe părul umed de la rădăcini la vârfuri și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute. Clătiți din nou cu apă caldă pentru a înlătura excesul de mască. Acest tratament poate fi repetat aproximativ de două ori pe săptămână.

4. Scalpul neted și curat

Uleiul de susan poate fi folosit pentru a netezi scalpul. Amestecați câteva picături de ulei de susan cu trei linguri de ulei de măsline și masează ușor soluția pe scalp. Acest amestec hidratează scalpul și reduce mătreața. După o jumătate de oră, puteți scoate amestecul de pe scalp folosind șampon și apă caldă. Acest tratament poate fi repetat o dată pe săptămână pentru a avea un scalp sănătos.

5. Defuzare păr

Uleiul de susan poate fi folosit pentru a subția foliculii și a elimina zbuciumul din păr. Luați o cantitate mică de ulei de susan și încălziți-l puțin. Aplicați uleiul pe părul uscat și începeți să masați scalpul folosind un deget. Folosiți același procedeu pentru clădirile de păr și lăsați uleiul să acționeze timp de cinci minute. Apoi, clătiți complet cu un șampon delicat. Puteți folosi această metodă de aproximativ cinci ori pe săptămână.

6. Îndepărtarea matreții

Potrivit unor cercetări recente, uleiul de susan poate fi folosit pentru a îndepărta matreata. Amestecați două picături de ulei de susan cu două linguri de ulei de măsline și masează această soluție pe scalp. Acordați-i timp să funcționeze timp de patru ore. În cele din urmă, lavati parul cu un sampon blând. Acest remediu poate fi realizat o dată pe săptămână pentru a preveni apariția matreții.

7. Nutrienți adăugați

Uleiul de susan poate fi folosit pentru a adăuga nutrienți în păr sau scalp. Ac