Cum îmi îngrijesc dinții după ce mi-am scos aparatul dentar?

Odată ce ați scos aparatul dentar, este nevoie să vă ajustați rutina de îngrijire orală pentru a vă menține dinții minunați și sănătoși. Cu cât vă susțineți mai bine rutina de îngrijire orală, cu atât vă veți menține dinții sănătoși și rezistenți dinților.

Indiferent dacă ați avut aparat dentar sau nu, este foarte important să vă spălați dinții și gingiile de două ori pe zi. Spălarea dinților de două ori pe zi și folosirea unei periuțe de dinți electrice este cea mai bună modalitate de a vă preveni cariile și depunerile, care sunt principalele cauze ale bolii gingiilor. Spălarea dinților este foarte importantă pentru a preveni îmbătrânirea prematură și pentru a ajuta la menținerea sănătății dinților tăi.

De asemenea, este important să folosiți ata dentară în fiecare zi pentru a vă ajuta să eliminați bacteriile și depunerile din locurile greu accesibile. Utilizarea ata dentare este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a bolii gingiilor și degenerescenței provocate de carie. Fă si o introducere a parodontiologiei per cutie și este necesară folosirea corectă pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea orală.

De asemenea, este important să vizitați medicul stomatolog cel puțin o dată pe an pentru o examinare și de curățare profesională. Acest lucru este esențial pentru prevenirea bolii gingiilor și depunerilor dentare care pot duce la îmbolnăvirea dinților și a gingiilor. Un medic stomatolog poate detecta și trata orice problemă în stadiul incipient și vă poate oferi tratamentul adecvat și sfaturi de îngrijire pentru sănătatea dumneavoastră.

Hrănire și hidratare

Spre deosebire de un nivel de îngrijire orală la absența aparatului dentar, este important să se țină seama și de anumite alimente și băuturi pe care le mâncați sau beți. Alimentele bogate în calciu și vitamina D sunt foarte importante, deoarece acestea vă întăresc și apără dinții și gingiile. Când mâncați alimente acide sau distrugătoare, este important să vă clătiți gura cu apă imediat după mâncare pentru a reduce aciditatea în gură.

De asemenea, este esențial să vă asigurați că beți suficientă apă pentru a vă menține hidratat dinții. Apa vă ajută să eliminați bacteriile si rezidurile din cavitatea bucală și poate contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea sănătății dinților și a gingiilor. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea gustului alimentelor pe care le mâncați.

Evitarea abuzului dinților

După ce ați scos aparatul dentar, este important să nu abuzați dinții prin abuzarea lor. Abuzarea dinților poate provoca multe probleme orale, inclusiv distrugerea smalţului dentar. Periutați-vă dinții cu blândețe pentru a vă proteja dinții și a preveni eventualele deteriorări pe termen lung.

De asemenea, evitați să mâncați alimente dificile ca alune și semințe, care pot provoca deteriorarea și creătura dinților. Utilizați tămbălăul în loc de dinții pentru a tăia și a rupe alimentele, astfel încât să nu afecteze smalțul dinților și să nu răneați gingiile. Utilizarea tăietorului este ocompanion excelent pentru protejarea sănătății dentare.

Alte metode de îngrijire orală

Adăugarea unor produse speciale în rutina dumneavoastră de îngrijire a dinților poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră dentare. Utilizarea unei periuțe de dinți electrice sau a pastei de dinți electrice poate ajuta la reducerea sau prevenirea formării placii și depunerilor dentare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătății gingiilor.

De asemenea, puteți utiliza și alte produse de îngrijire a dinților, de exemplu, gume de mestecat, apă de gură și uleiuri esențiale. Guma de mestecat cu malic acid poate ajuta la îmbunătățirea mediu de îngrijire orală. Apa de gură elimină bacteriile și acizii din cavitatea orală pentru a preveni depunerile dentare. Ulei